• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer: "We mogen niet mopperen met Panathinaikos"

  Ruud Vormer in de oefenmatch tegen Panathinaikos.

  Club Brugge moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen Panathinaikos. In Brugge zijn ze tevreden met die loting. "Maar we mogen Panathinaikos ook niet onderschatten", klinkt het.

  Club Brugge en Panathinaikos hebben elkaar onlangs al kunnen verkennen, want de twee clubs speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Die werd door Club gewonnen met 2-1. Een opsteker dus voor de Bruggelingen met het oog op het echte werk.

  "Het is een mooie loting, we mogen niet mopperen", vertelt middenvelder Ruud Vormer op de website van Club Brugge. "Dat we onlangs nog tegen hen speelden, is een groot voordeel. Panathinaikos is geen onbekende tegenstander voor ons."

  "De overwinning in die wedstrijd is evenwel geen waardemeter, maar onze technische staf heeft er ongetwijfeld waardevolle lessen uit getrokken."

  "De Grieken staan erom bekend een warm en vurig voetbalpubliek te zijn. Onze fans hunkeren naar een deelname aan de Champions League. We zullen er alles aan doen om de wens van de supporters waar te maken."

  Jose Izquierdo waarschuwt voor onderschatting. "De zege in die oefenpot zorgt voor een goed gevoel, maar we mogen er ons niet aan vastklampen", klinkt het. "Het verschil tussen een vriendschappelijke match en eentje met inzet is groot. We mogen hen niet onderschatten. Hoe dan ook moeten we de Grieken met veel zelfvertrouwen tegemoet gaan."

  Vanaken: "Mogelijkheden om door te stoten"

  • Hans Vanaken: "Het wordt zeker geen gemakkelijke opgave, maar onze recente kennismaking kan ons wel helpen om de ontmoeting tot in de kleinste details goed voor te bereiden. Er zijn zeker mogelijkheden om door te stoten. De warmte in Athene mag geen excuus zijn."
  • Timmy Simons en Tom De Sutter: "Die oefenmatch was geen waardemeter. Zij kunnen ons ook niet écht inschatten. Het was gewoon een voorbereidingsmatch. In Athene wordt het wellicht een heksenketel, maar dat schrikt ons niet af."