• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kwiatkowski: "Blij dat ik regenboogtrui kon tonen"

  Michal Kwiatkowski kraakte pas op Plateau de Beille.

  Michal Kwiatkowski hield lang stand op de slotklim naar Plateau de Beille, maar winnen zat er niet in voor de wereldkampioen. Hij moest zich troosten met de Prijs van de Strijdlust. "Plateau de Beille was gewoon te steil voor mij", was Kwiatkowski eerlijk.

  Michal Kwiatkowski reed even solo op Plateau de Beille en had Etixx-Quick Step zijn vierde ritzege in deze Tour kunnen schenken. "Maar Rodriguez was duidelijk de sterkste", zegt de Pool. "Deze klim was gewoon te steil voor mij."

  "Ik trok in de aanval om te anticiperen, omdat ik wist dat het moeilijk zou worden tegen jongens als Rodriguez, Bardet en Fuglsang. Dat was de juiste tactiek, maar we hadden niet genoeg voorsprong aan de voet van de slotklim."

  "Ik heb het geprobeerd met Sep Vanmarcke en we hebben er lang voor gevochten en in geloofd, maar ik had niet de kracht van de topklimmers in mijn benen. Het is jammer dat je gegrepen wordt als je zo lang op kop rijdt, maar dat is koers."

  Kwiatkowski wil nog iets proberen in de komende ritten. "Ik ben blij dat ik me elke dag beter voel en ik ben trots dat ik de regenboogtrui heb getoond in deze Tour. Als er zich nog een kans aandient, dan ga ik die zeker grijpen."