• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sky: "Werden de trainingsdata van Froome gestolen?"

  De data van Froome zouden in de verkeerde handen gevallen zijn.

  Chris Froome kan niet zonder zorgen aan de eerste bergrit in deze Ronde van Frankrijk beginnen. Sky, de ploeg van de gele trui, vreest dat de trainingsdata van Froome in de handen van een hacker gevallen zijn.

  Chris Froome werd de voorbije weken al meermaals geconfronteerd met "experts" die op de sociale media zijn prestatiegegevens interpreteren.

  Froome kon er uiteraard niet mee lachen en omschreef hen als "clowns". "Dit is zinloos als je niet de volledige context hebt", verdedigde de Brit zich een tijdje geleden.

  Gisteren werd er echter een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal van de trainingsgegevens. "We hebben Chris' trainingsdata zorgvuldig bijgehouden om dopingbeschuldigingen te kunnen weerleggen met wetenschappelijke gegevens", legt Sky-baas Dave Brailsford uit in The Telegraph.

  Maar die trainingsdata zijn blijkbaar in verkeerde handen gevallen. "We denken dat iemand heeft ingebroken in onze trainingsdata en dat iemand over Chris' gegevens beschikt. Enkele advocaten onderzoeken de zaak", klinkt het.