• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bart Buysse gaat opnieuw in Nederland aan de slag

  Buysse was de afgelopen twee seizoenen belangrijk voor Cercle Brugge.

  Verdediger Bart Buysse verlaat het gedegradeerde Cercle Brugge en trekt naar de Nederlandse promovendus NEC. Buysse tekende voor twee seizoenen in Nijmegen.

  De 28-jarige Buysse was einde contract bij degradant Cercle Brugge en keert dus nu terug naar de Eredivisie.

  De linksachter kent de Nederlandse competitie goed, want tussen 2010 en 2012 verdedigde hij de kleuren van FC Twente, dat hem had weggeplukt bij Zulte Waregem.

  In zijn eerste seizoen in Enschede stond Buysse onder Michel Preudhomme (foto) vaak in de basis en werd hij met de Tukkers vicekampioen. Bovendien werd de Nederlandse beker en Supercup gewonnen. In zijn tweede seizoen vertrok Preudhomme en belandde Buysse meer dan hem lief was op de bank.

  Club Brugge bood een oplossing en Buysse trok naar het Jan Breydelstadion. Maar nadat hij onder Georges Leekens sterk aan het seizoen was begonnen, verdween hij onder Juan Carlos Garrido steeds meer uit de basis. De afgelopen twee seizoenen was Buysse een vaste pion in de verdeding van Cercle Brugge, maar hij kon de degradatie van de vereniging niet afwenden.

  Tweet NEC: