• home
 • video
 • pas verschenen

  Weening: "Het was een soort rustdag voor ons"

  De zes renners van Orica bleven netjes bij elkaar.

  Orica-GreenEdge was de eerste ploeg die de ploegentijdrit tussen Vannes en Plumelec afwerkte. De 6 overgebleven renners van de Australische ploeg spaarden elkaar en kwamen samen over de finish. "Vooraf was het een doel, nu is het een teleurstelling", zegt Weening.

  "We hebben redelijk doorgereden, maar we hebben niet alles gegeven natuurlijk", zei Pieter Weening. "Echt rustig kun je een ploegentijdrit ook niet rijden, maar we zaten niet op onze limiet. Het was een soort van rustdag voor ons."

  Orica won in 2013 nog de ploegentijdrit in de Tour met een minieme voorsprong op Omega Pharma-Quick Step. "Op zich is het lullig dat we hier niet voor de prijzen konden gaan. Vooraf was het een doel voor ons en nu is het een teleurstelling."

  Met zes renners nog in koers is Orica de meest gehavende ploeg in de Tour. "De Tour duurt nog lang", zei de Nederlander. "We willen een van de komende dagen voor ritwinst gaan."

  "Met de broertjes Yates en ikzelf moeten we voor de aanval kiezen en dat gaan we ook doen." Weening won al eens een etappe in de Tour. Tien jaar geleden klopte hij Andreas Klöden in een millimetersprintje na een rit in de Vogezen.

  Matthews: "Niet echt mijn steentje kunnen bijdragen"

  "We wisten vooraf dat we geen kans hadden om te winnen, dus zijn we rustig gestart. We hebben het een beetje opgevat als een extra rustdag, het viel mee", zei Michael Matthews. "Weinig zin om door te duwen."

  "Eigenlijk waren we maar met zijn vijven, want ik heb niet echt mijn steentje kunnen bijdragen." Matthews was een van de slachtoffers van de zware valpartij op weg naar de Muur van Hoei.