• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe op de KVO-fandag: "Beter doen dan vorig jaar"

  Vanderhaeghe wil KVO hogerop brengen.

  Yves Vanderhaeghe is een "ambitieuze coach bij een ambitieuze club". Sporza sprak met hem op de kleurrijke fandag van KV Oostende. Hij wil na zijn overstap van KV Kortrijk zijn nieuwe ploeg naar hogere regionen brengen.

  Yves Vanderhaeghe stapte deze zomer in een kleine mediastorm over van KV Kortrijk naar KV Oostende. En het zit snor bij zijn nieuwe ploeg. "De neuzen staan in dezelfde richting."

  "Het zit goed. We hebben al vier weken voorbereiding achter de rug. Daarin hebben we vooral keihard aan de conditie gewerkt. We proberen ook de ploeg te vormen waarmee we over twee weken zullen starten in de competitie."

  "Ik denk dat we een heel goeie ploeg zullen vormen en beter kunnen doen dan vorig jaar. Dat is de bedoeling. Er komen ook nog altijd versterkingen bij, zoals Akpala deze week nog. Er is veel kwaliteit."

  "We hebben een goeie mix van jong geweld en spelers die het klappen van de zweep kennen. Ook ervaren nieuwkomers als Akpala en Rozehnal tonen nog veel goesting om hun truitje nat te maken. Die zijn wel wat later bij de groep gekomen, dus we blijven voorzichtiger met hen en jagen ze niet meteen in het rood."

  "Ik ben bij een ambitieuze club en ik ben dat ook. Ik denk ook dat ik de goeie beslissing nam om vertrouwenspersonen uit mijn staf mee te nemen uit Kortrijk. Nu is het nog twee weken werken om dan klaar te zijn voor de competitie."

  Enkele leuke foto's en tweets vanop de KVO-fandag

  Meer interviews: