• home
 • video
 • pas verschenen

  Misverstand kost Quintana en co de zege: "Jongens weten dat ze flaterden"

  Verliest Movistar door dit manoeuvre de ritzege?

  De ploegentijdrit draaide uit op een tweestrijd tussen BMC en Sky, maar bij Movistar vinden ze dat ze de zege hebben laten liggen. "We hebben 10 à 15 seconden verloren door een misverstand." En hoe reageerde Nibali na de tijdrit?

  Chris Froome had zijn gele trui wat extra glans kunnen geven in de ploegentijdrit, maar een eerste zege voor Sky zat er net niet in.

  "We hadden deze rit echt willen winnen. We waren er klaar voor. Het was ook echt close, maar we moeten blij zijn met deze tweede plaats."

  Na de eerste week is niet Contador, Quintana of Nibali de dichtste belager van Froome, maar wel Van Garderen. "Ik hield Tejay al vanaf de start van de Tour in de gaten. Hij was in de Dauphiné ook al goed in de bergen."

  "Andere concurrenten, zoals Quintana en Nibali, hebben al wat meer tijd verloren. De druk ligt nu bij hen om aan te vallen in de bergen."

  Nicolas Roche was de Sky-renner die op het einde sterretjes zag, waardoor de ploeg moest vertragen. "Ik zat op mijn limiet. Het melkzuur kwam mijn oren uit", zegt de Ier.

  Nibali: "Gisteren was ik minder, vandaag was ik goed"

  Vincenzo Nibali verloor gisteren op Mûr-de-Bretagne tien seconden en werd in de ploegentijdrit opnieuw wat verder naar achteren geslagen. "Gisteren was ik wat minder, maar vandaag voelde ik me goed", zegt de Italiaan van Astana. "Ik ben meer dan tevreden."

  "Ik heb geprobeerd om het tempo hoog te houden, maar niet te wild te doen. Je mag nooit vergeten dat je met vijf moet finishen. We hebben allemaal hard gewerkt."

  Movistar: "Door foutje verliezen we 10 à 15 seconden"

  Movistar was bijna de derde hond in het kegelspel, maar door een misverstand strandde het uiteindelijk op vier seconden van winnaar BMC.

  "In die zone waar het publiek rijen dik stond, viel onze trein uiteen. Ik schat dat we daar zo'n 10 à 15 seconden verloren hebben", zegt ploegleider Eusebio Unzue. "De jongens zijn zich ervan bewust dat ze daar een foutje gemaakt hebben."

  "Maar we moeten kijken naar het positieve. We waren bijzonder dicht bij de ritzege in een discipline waar we de voorbije vier jaar steeds beter in geworden zijn."

  "Quintana is op een aantal van zijn concurrenten in het klassement, zoals Contador en Uran, genaderd. Op andere concurrenten, zoals Nibali en Rodriguez, is hij nog wat meer uitgelopen. Het verschil met Froome en Van Garderen is ook beperkt gebleven."

  "Met de bergen in het verschiet staan we er goed voor. We zijn blij met hoe alles is verlopen, ondanks het tijdsverlies in de tweede rit, en kijken hoopvol naar wat nog komt.