• home
 • video
 • pas verschenen

  Achab bezorgt België derde gouden plak op Universiade

  Achab herpakt zich na de Europese Spelen in Bakoe.

  De Belgen blijven het goed doen op de Universiade in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Na tienkamper Thomas Van der Plaetsen en discuswerper Philip Milanov heeft nu ook taekwondoka Jaouad Achab goud veroverd. Hij was de beste in de klasse tot 63 kilogram.

  Op zijn weg naar de eindstrijd versloeg Achab achtereenvolgens de Canadees William Rodgers (20-1), de Iraniër Soroush Ahmadi (13-11), de Moldaviër Andrei Rotaru (13-11) en de Amerikaan William Jackson (16-4). In de finale moest de Chinees Shuai Zhao eraan geloven met 8-5.

  Met zijn gouden plak kan Achab zijn teleurstellende prestatie op de Europese Spelen in Bakoe doorspoelen. Daar werd de regerende wereld- en Europees kampioen in de klasse tot 63 kilogram al in de eerste ronde uitgeschakeld.

  De Belgische medailleoogst in Gwangju dikt zo aan tot zeven stuks. Naast het goud van Achab, Van der Plaetsen en Milanov was er ook nog zilver voor taekwondoka Mourad Laachraoui in de klasse tot 54 kilogram. Chloé Henry pakte brons in het polsstokspringen en verder greep België nog tweemaal brons in het boogschieten (Sarah Prieels en Renaud Domanski in de gemengde ploegencompetitie en Domanski in de individuele competitie).