• home
 • video
 • pas verschenen

  Real neemt officieel afscheid van clubicoon Casillas

  Casillas ruilt het shirt van Real voor dat van Porto.

  Real Madrid heeft het einde van een tijdperk aangekondigd. Iker Casillas verlaat na 25 jaar de Madrileense club. Real en Porto hebben een akkoord bereikt over de transfer van de doelman, die 162 keer voor de Spaanse nationale ploeg speelde.

  Het einde van het huwelijk tussen Real Madrid en Casillas hing al een tijdje in de lucht. Onder de ondertussen ontslagen Carlo Ancelotti speelde Casillas nog wel de meeste wedstrijden vorig seizoen, maar de kritiek op zijn prestaties nam de laatste jaren steeds meer toe. Ook bij de supporters.

  Casillas sloot zich aan bij Real Madrid toen hij 10 jaar was. In 1999 debuteerde hij als 18-jarige in de eerste ploeg. De jonge Casillas speelde zich snel in de harten van de Real-supporters met spectaculaire reflexen en veel prijzen. In totaal won hij vijf keer het Spaanse kampioenschap, twee keer de Copa del Rey, vier keer de Spaanse Supercup en drie keer de Champions League. Het leverde hem de naam "San Iker" op in Madrid.

  Als kapitein van Spanje won Casillas twee keer het EK en een keer het WK.

  "Voor Real Madrid is dit een dag van grote dankbaarheid. Niet alleen vertrekt een van de beste (huidige) doelmannen van deze club, ook de grootste doelman uit de geschiedenis van de club en uit de geschiedenis van het Spaanse voetbal verlaat ons", schrijft Real op zijn website.

  "Iker vertrekt, maar zijn nalatenschap is voor altijd. Zijn attitude en acties in 725 wedstrijden voor Real zijn een voorbeeld voor iedereen die voor dit team wil spelen. Bedankt voor alles Iker. Jij gaat nu, maar we zullen nooit vergeten dat jij tot het hart van deze club behoort."

  De 16 jaar van Iker Casillas in de eerste ploeg van Real Madrid