• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA-arrestant akkoord met uitlevering aan de VS

  De FIFA-officials werden eind mei opgepakt in Zürich.

  Eén van de zeven FIFA-officials die eind mei op vraag van de Verenigde Staten gearresteerd werden in Zwitserland, gaat akkoord met zijn uitlevering aan de VS. Op eigen verzoek werd zijn identiteit niet bekendgemaakt, maar volgens Bloomberg News zou het gaan om Jeffrey Webb, ex-vicevoorzitter bij de FIFA en ex-voorzitter bij de CONCACAF.

  De verdachte zit sinds eind mei in een Zwitserse cel, nadat hij op de vooravond van de voorzittersverkiezingen bij de FIFA samen met zes andere FIFA-officials opgepakt werd in het kader van het grootschalige onderzoek naar corruptie binnen de Wereldvoetbalbond.

  "Het parket van New York verdenkt hem ervan voor miljoenen dollars steekpenningen te hebben aanvaard in ruil voor commerciële rechten", laat het Zwitserse gerecht weten.

  De zeven FIFA-officials worden verdacht van onder meer omkoping, het witwassen van geld en afpersing. In totaal zou er sinds de jaren negentig voor ruim 100 miljoen dollar gesjoemeld zijn.