• home
 • video
 • pas verschenen

  Lapage over pech bij Orica: "Over 3 weken praat niemand er nog over"

  Voor Orica-GreenEdge is het voorlopig een Tour de France om snel te vergeten. De Australische formatie verloor in de eerste dagen al drie kopstukken en ook Michael Matthews heeft blessures. "Maar onze doelen met de Yates-broers zijn er nog", blijft ploegleider Lorenzo Lapage optimistisch.

  Orica-GreenEdge was een van de grootste slachtoffers van het slagveld op weg naar Hoei: Simon Gerrans gaf meteen op, Daryl Impey verscheen daags nadien niet meer aan de start en Michael Matthews hield er twee breukjes aan zijn ribbenkast aan over.

  Als klap op de vuurpijl speelde de Australische formatie gisteren ook Michael Albasini kwijt. De Zwitser liep bij een nieuwe valpartij een breukje in zijn schouder op.

  "Als je met concrete doelen naar de eerste week komt en als je met de ploeg naar de ploegentijdrit wil toewerken, dan is het niet leuk als je meteen je sterkhouders verliest", omschrijft ploegleider Lorenzo Lapage het gevoel bij Orica.

  "Maar we hebben ook gezegd dat het erger kon zijn. De opgevers hebben breuken, maar het is geen onherstelbare schade. Over drie weken praat niemand daar nog over en zijn er andere doelen."

  "Het is nu eenmaal zo", zegt Lapage. "We moeten nu naar de rustdag toeleven, dan de schade opmeten en proberen te recupereren."

  "En onze doelen met de Yates-broers zijn er nog. Simon werd in Hoei 8e tussen de wereldtoppers. Hopelijk heeft hij geen pech en dan mogen we nog iets van hem verwachten."

  Over Matthews: "We leggen hem geen druk op"

  Michael Matthews blijft ondanks twee breukjes aan zijn ribbenkast voorlopig nog in het Tour-peloton. "We hebben dat met de dokter besproken", zegt de Australiër.

  "Voor ons was het belangrijk dat er geen gevaar voor zijn gezondheid was. Het ligt aan hem hoe ver hij kan gaan met zijn pijngrens. Hij mag zelf beslissen. We leggen hem geen druk op. Maar elke dag 200 kilometer fietsen is niet ideaal voor de recuperatie."