• home
 • video
 • pas verschenen

  "Duitse kijkcijfers nemen dag na dag toe"

  André Greipel pronkt met twee ritzeges en de groene trui.

  De Duitse renners zijn niet uit beeld weg te slaan tijdens de eerste week van de Tour. Televisiezender ARD en ZDF plukken de vruchten van dat succes. Zij zien hun kijkcijfers stijgen. "Eindelijk de erkenning die deze generatie Duitse renners verdient", zegt John Degenkolb.

  Het is al Duitsland wat de klok slaat in de Ronde van Frankrijk. André Greipel mocht al twee keer de handen in de lucht steken en ook Tony Martin deed met een overwinning in de rit naar Cambrai en een gele trui zijn duit in het zakje.

  De reden voor die successen kan wel eens liggen aan de aanwezigheid van de Duitse televisiezenders ARD en ZDF. Die beslisten in 2012 om de Tour niet meer live uit te zenden na de aanhoudende dopingschandalen. 

  Na de successen van Greipel en Marcel Kittel de voorbije jaren zijn beide zenders er toch opnieuw bij vanuit de buik van de tourkaravaan. Daar zijn de Duitse renners maar al te blij om.

  "De rechtstreekse uitzendingen vergroten de druk", vertelt Tony Martin in Gazet van Antwerpen. "Maar het inspireert ook: ik wil iets neerzetten en kan maar hopen dat dit de Duitsers weer naar het wielrennen lonkt."

  Ook John Degenkolb reageert tevreden: "De tv-aandacht is eindelijk de erkenning die deze nieuwe generatie Duitse renners verdient."

  Aldag: "Het Duitse wielrennen is nooit weggeweest"

  Rolf Aldag, de Duitse ploegleider van Martin bij de Belgische formatie van Etixx-Quick Step, kijkt niet op van de Duitse prestaties: "Dit is een generatie wielrenners die al jaren tot de wereldtop behoort."

  "Nu wordt er gesproken van een revival van het Duitse wielrennen, maar dat klopt niet. Het Duitse wielrennen is nooit weggeweest. Alleen wist niemand in eigen land dat."

  "Martin en Greipel zijn geen jongens die voor vette koppen zorgen in de boulevardbladen. Dan word je snel over het hoofd gezien. Maar de toekomst van het Duitse wielrennen ziet er rooskleurig uit", besluit Aldag. "We hebben weer helden."

  Dat zien ze bij ARD ook aan de kijkcijfers. "Die zijn nog lang niet op het niveau van de topjaren van Ullrich", zegt Chef Wielrennen Gabriele Bohr. "Maar na de successen van Greipel en Martin zien we ze wel dag na dag toenemen."