• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham bevestigt de transfer van Alderweireld

  Toby Alderweireld in het shirt van zijn nieuwe club.

  Tottenham heeft de komst van Toby Alderweireld afgerond. De Rode Duivel heeft op White Hart Lane een contract voor vijf seizoenen ondertekend. Alderweireld is de vierde Belg bij Tottenham, naast Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Nacer Chadli.

  Alderweireld is opgetogen met zijn transfer naar de Spurs. "Ik ben heel trots om een speler van Tottenham te zijn. Ik hoop dat ik een prachtige tijd ga beleven in dit team. Ik kijk alvast enorm uit naar dit avontuur."

  "Het is een voordeel dat mijn landgenoten Dembele, Chadli en Vertonghen hier al spelen. Dankzij hen wist ik al veel van deze club. Het is een voordeel dat ik in een groep kom waar ik al spelers ken. Ik hoop de rest van de spelersgroep ook snel beter te leren kennen", zegt de Rode Duivel aan Spurs TV.

  Alderweireld tekent op White Hart Lane tot medio 2020. De kans is groot dat hij bij Tottenham een centraal verdedigingsduo zal vormen met die andere Rode Duivel Jan Vertonghen.

  De twee speelden bij Ajax al samen in het hart van defensie en zijn de backs van onze Rode Duivels. Vorig seizoen werd Alderweireld door Atletico Madrid uitgeleend aan Southampton. De Madrilenen hadden hem in 2013 bij Ajax weggeplukt. Tottenham haalt de verdediger nu definitief binnen.

  Voor Tottenham is Alderweireld al de derde verdediger die ze binnenhalen. Eerder werden ook de Oostenrijker Kevin Wimmer van FC Keulen en de Engelsman Kieran Trippier van degradant Burnley aangetrokken.

  Tweets: