• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent trekt Brugse tester Elhamed aan

  Elhamed (links) poseert hier met zijn manager Dudu Dahan.

  AA Gent heeft zijn kern opnieuw versterkt voor de komende Champions League-campagne. De Israëlische verdediger Hatem Abd Elhamed komt over van FC Ashdod. Hij testte enkele weken geleden nog bij Club Brugge.

  Elhamed tekent in de Ghelamco Arena voor twee seizoenen. De 24-jarige rechtsachter komt over van FC Ashdod, dat hem in de terugronde van het afgelopen seizoen uitleende aan Dinamo Boekarest.

  De jonge Israëliër trainde in juni ook enkele weken mee met vicekampioen Club Brugge, maar raakte geblesseerd en werd nadien door FC Ashdod teruggevorderd.

  Voor Elhamed wordt het al zijn tweede passage in de Jupiler Pro League. In het voorjaar van 2011 speelde de voormalige jeugdinternational van Israël enkele maanden op uitleenbasis voor Sporting Charleroi. Daar kwam hij wel slechts tot 1 optreden in het eerste elftal.

  Voor de landskampioen is Elhamed de vierde inkomende transfer deze zomer. Eerder kwamen Thomas Matton (KV Kortrijk), Yusuf Sad'eeq (GBS Academie) en Kalifa Coulibaly (Sporting Charleroi) al de Gentse rangen versterken.

  Tweets: