• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "De vinnigheid van Froome"

  Froome is zijn gele trui wel eventjes kwijt.

  Voor de Tour-favorieten is een van de grootste uitdagingen achter de rug. Nagenoeg alle mannen voor het klassement hebben de kasseitocht zonder kleerscheuren overleefd, maar wat heeft commentator Michel Wuyts van hun optreden onthouden?

  "Ik onthoud de vinnigheid en weerbaarheid waarmee Froome op gevaarlijke momenten zijn positie telkens weer inneemt. Hij heeft op die manier een paar situaties uitgelokt die zeer benard waren."

  "Dat heeft te maken met die "Sturm und Drang" in zijn hoofd. Die te grote gretigheid zou hem wel eens kunnen nekken. Je kunt zo dwangmatig iets nastreven dat je in de fout gaat. En als dat in de bergen gebeurt, dan is dat soms fataal."

  "Maar van alle favorieten steekt Froome er wel bovenuit. Met de waaier- en kasseirit zijn de gevaarlijkste etappes voor hem achter de rug. Enkel onderweg naar Le Havre wordt het nog gevaarlijk, want dat wordt de hele dag waaieren langs de kust."

  De kasseistroken in de vierde Tour-etappe