• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Blij, maar kon toch maar net mijn hachje redden"

  Chris Froome en Vincenzo Nibali hadden een goeie dag op de kasseien.

  De favorieten hebben elkaar geen pijn kunnen doen op de kasseien. Er was dan ook tevredenheid alom. "Het was bijzonder stresserend, maar vanavond zullen we toch goed slapen", vat Chris Froome het perfect samen.

  Chris Froome verliest voor het eerst zijn gele trui, maar wel met de glimlach. "Tony Martin greep al een paar dagen telkens naast het geel. Ik ben blij voor hem dat zijn harde werk beloond wordt. Proficiat."

  "Ik lig er niet wakker van dat ik het geel moet afgeven. Tony zal in de bergen toch moeten passen. Voor ons is dit de perfecte situatie. Nu kunnen we wat renners van onze ploeg rust geven."

  Froome maakte een opvallend sterke indruk op de kasseien. "Ik wou niet per se tonen hoe sterk ik was, ik wou vooral uit de problemen blijven. Ik heb even een klein aanvalletje geplaatst. Ik dacht: "Waarom niet?" Mijn benen voelden goed. Maar alles liep weer samen."

  "We kunnen allemaal opgelucht ademhalen na vandaag. Het was bijzonder stresserend, maar vanavond zullen we toch goed slapen."

  Contador: "Sagan heeft zich opgeofferd voor mij"

  Alberto Contador wisselde goeie met minder goeie momenten af op de stenen. "Ik ben heel tevreden over mijn prestatie. Ik heb wel maar net mijn hachje kunnen redden."

  "Op 25 kilometer van de finish brak er een stuk van mijn achterwiel. Ik werd er wat moedeloos van: "Doe maar op", dacht ik."

  "Gelukkig kon ik met de hulp van Sagan weer naar voren geraken. Ik moet hem bedanken dat hij zijn eigen kansen opgeofferd heeft."

  "Op de Muur van Hoei voelde ik mij niet goed en kon ik de versnelling niet beantwoorden. Maar op de kasseien voelde ik mezelf weer. We blijven vechten."

  "Het verschil op Froome verontrust me nog niet. We hebben nog heel wat wielrennen voor de boeg. Uiteraard had ik het liever omgekeerd gezien, maar in drie weken gebeuren er 1.001 dingen."

  Nibali: "Het was makkelijker dan vorig jaar"

  Vincenzo Nibali voelde zich net als vorig jaar als een vis in het water op de kasseien. "Het was een heel moeilijke rit, maar iets makkelijker dan vorig jaar. Ook het weer viel mee, want vorig jaar regende het. Dit jaar hebben we dan ook over de kasseien kunnen vlammen."

  "Het belangrijkste was om niet te veel risico’s te nemen. De ploeg heel goed gewerkt. We hebben bijna alle kasseistroken als eerste aangesneden. Froome? Hij liet zich even zien op het einde, maar uiteindelijk was het maar een schijnaanval."