• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Nooit te vroeg om het geel te pakken"

  Chris Froome was sterk op de slotklim in Hoei.

  Chris Froome won dan wel niet de etappe, hij was op de Muur van Hoei een van de winnaars van de dag. Dankzij de bonificaties mocht hij pronken in de gele trui. Alberto Contador moest tijd toegeven. "Er zijn nog veel ritten, maar eerst moet ik morgen overleven."

  Cancellara kon zijn kansen dus niet  voluit verdedigen en daar profiteerde Chris Froome mee van: de Brit draagt na amper drie dagen al de gele trui.

  "Het is geweldig om weer het geel te hebben", legt Froome uit. "Als je me dat vanochtend gezegd zou hebben, dan zou ik dat niet geloofd hebben."

  "Zo'n klim als de Muur van Hoei is eigenlijk niet mijn ding. Ik was dus verrast over de verschillen. Ik wist dat die er zouden zijn, maar ik had niet zulke grote tijdsverschillen verwacht."

  "Het is nooit te vroeg om aan de leiding te staan", geeft Froome nog mee. "Ik zit liever in deze situatie dan dat ik zoals mijn concurrenten tijd moet goedmaken. We bekijken het nu dag per dag. Ik hoop de komende dagen zonder al te grote kopzorgen door te komen."

  Contador: "Eerst rit van morgen overleven"

  Alberto Contador kwam niet zo goed uit de verf op de Muur van Hoei. De Spanjaard moest passen toen Froome en Rodriguez versnelden in de slotfase. Hij moest 18 seconden toegeven op de Brit en de Spanjaard.

  "Froome is heel sterk, hij won bijna de rit", zwaaide Contador met lof. "Het is een ongelooflijk zware Tour. Elke dag is er veel stress en spanning, het is een zenuwachtige Tour. Maar we moeten positief blijven, er zijn nog heel wat ritten. Maar eerst moet ik de rit van morgen overleven."