• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Afrika swingt op WK U20, Duitsland druipt af

  De spelers van Mali waren door het dolle heen.

  Vreugde en verdriet op het WK U20 in Nieuw-Zeeland, waar de vier halvefinalisten bekend zijn. Herbekijk hieronder de beelden van de zinderende kwartfinales, waar strafschoppen in drie van de vier duels beslissing moesten brengen.

  Mali stuurt toernooifavoriet Duitsland naar huis

  Vooraf werd er een walk-over verwacht van Duitsland, maar de jonge Mannschaft startte allesbehalve wervelend. Het was wachten tot de 30e minuut op een eerste schot op doel, enkele minuten later zette Brandt de Duitsers op voorsprong. Wie dacht dat Mali in elkaar zou zakken als een pudding, had het mis. Coulibaly zette de 1-1 op het bord, strafschoppen moesten beslissing brengen. De schietgebedjes van de Afrikanen hadden hun effect: Mali won de strafschoppenreeks met 4-3. Exit Duitsland.

  Andreas Pereira (United) gidst Brazilië voorbij Portugal

  Op weg naar de kwartfinales had Brazilië een marathonmatch met strafschoppen achter de kiezen. En dat wilden de "Gouden Kanaries" tegen Portugal absoluut vermijden. Maar na 120 minuten flikkerde nog steeds de 0-0 op het bord. Het was Andreas Pereira - de Belg met Braziliaanse roots van United - die de eerste strafschop voor Brazilië verzilverde. Portugal ging uiteindelijk kopje onder met 3-1.

  Servië wint strafschoppenkermis tegen VS

  Net als Brazilië en Portugal vonden Servië en de Verenigde Staten de weg niet naar het doel. Een strafschoppenserie moest de rol van scherprechter vervullen. Beide landen maakten er een Hitchcock-thriller van. Na 18 strafschoppen knalde Maksimovic de Serviërs uiteindelijk naar de halve finales.

  Senegal houdt de droom van een Afrikaanse finale in leven

  Nadat Mali eerder op de dag Duitsland uit het toernooi gekegeld had, kon Senegal niet achterblijven. Thiam tekende voor een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt tegen Oezbekistan. In de halve finales neemt Senegal het op tegen Brazilië.

  Programma halve finales
  BRAZILIË - SENEGAL17/06             
  MALI - SERVIË17/06