• home
 • video
 • pas verschenen

  Hakenkruis-afdruk op het grasveld ontsiert Kroatië-Italië

  De wedstrijd eindigde op 1-1.

  De interland tussen Kroatië en Italië zal de geschiedenis ingaan als de match van het hakenkruis. Het Nazi-symbool was tijdens de wedstrijd duidelijk zichtbaar op het grasveld. De Kroatische bond heeft zich inmiddels verontschuldigd voor het incident.

  Het is onduidelijk of de swastika in het gras werd gemaaid door een terreinverzorger of op het grasveld werd geschilderd. Tijdens de pauze werd er geprobeerd om het symbool weg te halen, iets wat niet helemaal gelukt is.

  De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld nadat Kroatische fans racistische spreekkoren hielden in de heenmatch in Milaan. Het is afwachten of de UEFA Kroatië een nieuwe sanctie oplegt.

  Kroatische bond: "We hopen dat de politie de daders vindt"

  De Kroatische voetbalbond zegt "diep beschaamd" te zijn. "We verontschuldigen ons oprecht bij alle fans die de wedstrijd op tv hebben gevolgd, bij beide ploegen en bij onze gasten uit Italië voor het Nazi-symbool", laat de bond weten.

  "Dit is een schande, niet alleen voor onze federatie, maar voor heel Kroatië. Dit is een daad van sabotage en een misdrijf. We hopen dat de politie de daders vindt."