Ga naar de inhoud

American Football-ster Brady wordt zwaar gestraft voor "Deflategate"

 di 12 mei 2015 11:04
Tegen Indianapolis gooide Tom Brady met niet-volledig opgepompte ballen.
De New England Patriots, de winnaars van de Superbowl, hebben een boete van één miljoen dollar gekregen, omdat ze met niet volledig opgepompte ballen gespeeld zouden hebben in de play-offwedstrijd tegen Indianapolis. Quarterback Tom Brady wordt bovendien vier duels geschorst omdat hij "op zijn minst op de hoogste was van de gebeurtenissen."

De American Football-wereld is al een tijdje volledig in de ban van "Deflategate". Voor de finale van de AFC Conference in januari zouden twee medewerkers van de New England Patriots opzettelijk lucht uit de ballen van quarterback Tom Brady gelaten hebben. Op die manier zijn de ballen makkelijker te vangen.

De New England Patriots wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 45-7 en stoomden onder impuls van een uitstekende Brady door naar Super Bowl-winst tegen Seattle.

De National Football League stelde een onderzoek in naar de affaire, dat nu is afgerond. De NFL legt de New England Patriots een monsterboete op van één miljoen dollar. Superster Tom Brady moet de eerste vier duels van het nieuwe seizoen vanaf de zijlijn toekijken omdat "hij op zijn minst op de hoogte was van de gebeurtenissen." De regerende kampioen verliest voor 2016 ook zijn eerste draft-pick.

Tom Brady en zijn entourage reageren verbolgen op de bestraffing en vechten de beslissing aan. "De straf is ridicuul en heeft geen enkele rechtmatige basis. Het hele onderzoek is niet fair gebeurd", verklaart Brady's manager.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.