• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador: "Pas na de Giro denk ik aan de Tour"

  Contador is klaar voor de Giro.

  Alberto Contador combineert dit jaar de Giro en de Tour. "Ik ga me 100% geven in de Giro en niet met de Tour in het achterhoofd koersen", zegt de kopman van Tinkoff-Saxo op de persbabbel op de vooravond van de Ronde van Italië. Contador won de Giro al in 2008 en 2011, al werd die laatste zege geschrapt door zijn dopingzaak.

  Contador zit met zijn gedachten helemaal op de Giro en zal niet beredeneerd koersen. "In de koers kun je niet meer rekenen."

  "Het is een grote ronde en dan zijn er niet veel mogelijke tactieken te bedenken. Ik ga me 100% geven in deze Giro en focus helemaal op deze drie weken. Daarna wil ik recupereren met het oog op de Tour."

  De slotweek in de Giro wordt heel zwaar met een lange tijdrit en heel wat klimwerk, onder andere over de onverharde Colle delle Finestre op de voorlaatste dag. Contador kijkt al eens vooruit.

  "De tijdrit is lang en behoorlijk zwaar. Maar ik denk wel dat je er een egaal tempo moet kunnen rijden. Dat wordt een cruciale dag in de Giro."

  "De beklimming van de Finestre kan ik afhankelijk van mijn klassement verschillend aanpakken. Het kan een dag worden waarop ik rustig en defensief rijd ofwel is het een laatste kans om de Giro naar mijn hand te zetten met een aanval."