• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Tornados pakken brons op WK estafette: "Het kan nog sneller"

  De Belgen poseren met hun bronzen medaille.

  Op de World Relays, het officieuze WK aflossingen, heeft België het brons veroverd op de 4x400 meter. De Belgian Tornados liepen een nationaal record en moesten enkel de VS en thuisland Bahamas laten voorgaan. "En we kunnen nog veel sneller", denkt Kevin Borlée.

  België deed het in de finale met dezelfde opstelling die zaterdag al succesvol gebleken was in de reeksen: Dylan Borlée als startloper, vervolgens Julien Watrin en Jonathan Borlée en Kevin Borlée als slotloper.

  En het Belgische kwartet deed het zelfs nog beter dan in de reeksen. Met 2'59"33 verbeterden de Belgian Tornados het Belgische record (2'59"37). Dat stond sinds de Spelen van Peking op de tabellen. Jonathan en Kevin Borlée waren er toen ook al bij.

  Het nationale record leverde de Belgen een knappe derde plaats op. De overwinning was voor de VS, dat met David Verburg, Tony McQuay, Jeremy Wariner en LaShawn Merritt over al zijn toppers kon beschikken. De Amerikanen lieten 2'58"43 optekenen. Het zilver was voor de Bahamas in 2'58"91.

  Met hun derde plaats op de World Relays hebben de Belgian Tornados een flinke stap vooruit gezet in vergelijking met vorig jaar, toen de Belgen nog tevreden moesten zijn met de overwinning in de B-finale.

  Kevin Borlée: "We kunnen nog veel sneller"

  "We hadden goed nagedacht over de tactiek. Dylan en Julien hebben ons plannetje perfect uitgevoerd en daarna hebben Jonathan en ik de klus afgemaakt", vertelt slotloper Kevin Borlée aan de RTBF.

  "Het is ongelooflijk dat we voor landen als Jamaica en Trinidad & Tobago eindigen. Zij hebben echt wel een serieuze reputatie op de 4x400 meter en bovendien beschikken zij over veel meer talent waaruit ze kunnen putten. Dat we hen kloppen, is een grote voldoening."

  "Gezien de omstandigheden van de wedstrijd denk ik dat we nog veel sneller kunnen, maar de ene koers is de andere niet. We moeten hard blijven werken. Of we onze bronzen medaille zullen vieren? We blijven er kalm bij, we zitten nog maar in het begin van het seizoen."

  Dylan Borlée maakte indruk door na de eerste 400 meter als eerste zijn stokje door te geven. "Wij amuseren ons en de sfeer in de ploeg is heel goed, dat speelt een belangrijke rol in onze prestaties", zegt de jongste Borlée.

  "Iedereen is heel tevreden en trots. De kwalificatie voor de Spelen was al heel goed, maar deze medaille is de kers op de taart. We moeten zo voortdoen en hard blijven werken."