• home
 • video
 • pas verschenen

  Corstjens na 7-1: "Paar jongens lagen al met hun hoofd op het strand"

  Waasland-Beveren heeft gisteravond zeven doelpunten geïncasseerd op het veld van RC Genk. "We zijn belachelijk gemaakt", zucht verdediger Wouter Corstjens, die enkele ploegmaats op de korrel neemt.

  Een mak Waasland-Beveren kwam er in de Cristal Arena niet aan te pas. Bij de rust stonden de bezoekers al vier goals in het krijt en na de rust deed de thuisploeg er nog drie doelpunten bij. Tussendoor redde Wouter Corstjens de eer voor Waasland-Beveren.

  De verdediger was na afloop niet te spreken over het spelniveau van zijn team. "Veel heb ik niet te zeggen. We zijn gewoon belachelijk gemaakt. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het was dramatisch, alsof ik opnieuw in het jeugdvoetbal zat", zuchtte hij.

  "Een paar jongens lagen met hun hoofd al op het strand. Ze doen wat ze willen en spelen voor zichzelf, maar zo gaat het niet." Had de club het vertrek van coach Brepoels misschien nog niet moeten aankondigen? "Achteraf bekeken is dat qua timing niet zo verstandig aangepakt", wikte Corstjens zijn woorden.

  "We wilden wel voetballen, maar bij balverlies stopten de spelers voor de bal er gewoon mee", legde de verdediger uit tussen een paar diepe zuchten door. "Voor de verdediging is dit het ergste, maar ik voel me niet alleen verantwoordelijk. Dit was een lachertje."

  "Na de wedstrijd hebben een paar jongens hun zeg gedaan, maar of de boodschap is aangekomen is een andere vraag. We moeten nu proberen om enigszins deftig te eindigen en de supporters nog een mooie thuiswedstrijd te geven."