• home
 • video
 • pas verschenen

  Hofland bezorgt Lotto-Jumbo eerste zege van 2015 in York

  Spurter Moreno Hofland opent het palmares van LottoNL_Jumbo.

  Moreno Hofland heeft in de tweede rit in Yorkshire de nul van de tabellen geveegd voor LottoNL-Jumbo. De Nederlander won een massaspurt, een late uitvalspoging van Greg Van Avermaet werd in de laatste hectometer ongedaan gemaakt. Pieter Vanspeybrouck werd als eerste Belg tiende. Lars Petter Nordhaug van Team Sky blijft leider.

  Ook de tweede rit - een spurtersrit van Selby naar York - lokte duizenden toeschouwers naar buiten. Zij zagen hoe acht man de vlucht van de dag vormde - met onze landgenoten Bert De Backer en stijn Steels erbij.

  Samen met thuisrijder Marc McNally hield De Backer het het langst vol. Ze hadden nog een minuut op 10 km van de streep. Maar toen ging het snel. McNally kon niet meer en werd opgepeuzeld, De Backer bleef gezwind doorrijden.

  Toen het even stilviel in het peloton reed Chetout tot bij De Backer, pas in de voorlaatste kilometer werden de twee gegrepen. Omdat het niet supersnel ging, probeerde Van Avermaet het. De Belg van BMC sloeg een mooie kloof, maar werd in de laatste 100 meter nog overspoeld.

  "Eindelijk is de nul weg", glunderde Hofland. "Ik zat de laatste 40 km in het wiel van Wagner en pakte in de spurt het wiel van Pelucchi. Dat was het goeie wiel. Ik wachtte tot het bord van 200 meter om aan te gaan."

  "Dit geeft een boost voor de Giro, waar ik deze prestatie wil overdoen."

  Uitslag rit 2:

  01. Moreno Hofland, 174 km in 3u57'58"
  02. Matteo Pelucchi (Ita) - z.t.
  03. Robert Sinkeldam (Ned)
  04. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  05. Dylan Groenewegen (Ned)
  06. André Looij (Ned)
  07. Russell Downing (Eng)
  08. Andreas Stauff (Dui)
  09. Harry Tanfield (Eng)
  10. Pieter Vanspeybrouck
  12.Thomas Sprengers
  13. Greg Van Avermaet
  17. Jonas Van Genechten

  Stand:

  01. Lars Petter Nordhaug (Noo) in 8u20'26"
  02. Samuel Sanchez (Spa) op 10"
  03. Thomas Voeckler (Fra) - z.t.
  04. Stéphane Rossetto (Fra) - 12"
  05. Philip Deignan (Ier) - 16"
  06. Anthony Turgis (Fra) - 1'18"
  07. Greg Van Avermaet - 1'20"
  08. Erick Rowsell (Eng) - z.t.
  09. Ben Hermans - 1'23"
  10. Richard Handley (Eng) - 1'26"