• home
 • video
 • pas verschenen

  Seizoen van Berings zit er al op met gescheurde kruisband

  Dikke pech voor Eline Berings.

  Eline Berings heeft tijdens een training een zware knieblessure opgelopen. De 28-jarige hordeloopster moet worden geopereerd en komt dit seizoen niet meer in actie. Daardoor ziet Berings onder meer het WK, in augustus in Peking, aan haar neus voorbijgaan.

  "De trainingen verliepen super de laatste maanden", zegt Berings. "Maar gisteren is er plots iets verkeerd gegaan. Ik raakte een horde - wat op zich wel meer gebeurt natuurlijk - en ik raakte uit balans. Door me op topsnelheid proberen rechtop te houden, kan het wel eens verkeerd gaan en ben ik door mijn knie gegaan, met dit gevolg."

  "Dit is brute pech. Je moet daar verder niet te veel over nadenken, het is "part of the job". Ik moet nu vooruitkijken naar de revalidatie. Op zich valt het wel mee, omdat alleen de voorste kruisband geraakt is. Al de rest in mijn knie, het bot en de meniscus, is intact."

  "Ik reken op een zestal maanden voor ik echt weer kan doen wat ik wil doen. Ik wil mijn tijd nemen. Ik moet alle rust bewaren en neem geen risico's in de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio 2016."

  "Het is natuurlijk niet leuk dat ik het zomerseizoen mis, omdat het zeer goed ging en ik met de Europese kampioene trainde, waar ik heel veel van opgestoken heb. Ik denk dat ik mijn persoonlijk record in de zomer verbroken zou hebben."

  "Dat wordt nu allemaal een beetje weggeveegd, maar ik zal terugkeren op hetzelfde niveau. Ik kan hier sterker uitkomen, al is het niet de makkelijkste weg. Ik wilde vooral in 2016 super goed zijn, dus op dat vlak verandert er niet veel."

  Tweets:

  Steun voor Berings: