• home
 • video
 • pas verschenen

  Museeuw in Extra Time Koers: "Benoot komt er wel, maar geef hem tijd"

  Tiesj Benoot werd 5e in de Ronde, Edward Theuns 2e in DDV en Scheldeprijs.

  Twee namen vallen bij de revelaties van het jaar in Extra Time Koers: "Tiesj Benoot en Edward Theuns." Karl Vannieuwkerke: "Maar laten we bij TB niet over de nieuwe Tom Boonen spreken."

  Benoot, de 21-jarige van Lotto-Soudal, viel op met zijn vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen: "Je moet het toch maar doen", zegt Wuyts. "Je de hele dag wegcijferen en dan nog netjes Boom eraf rijden in de spurt om de vijfde plaats. Dan heb je inhoud."

  Museeuw tempert wel meteen de verwachtingen: "Laat ons hem nog even laten groeien en hem nu nog niet kopman maken. Hij liet mooie flitsen voor de toekomst zien. Laat ze rustig met hem werken. Hij komt er, maar je moet hem tijd geven.”

  Wat is het terrein van Benoot? Nuyens: "Bij de beloften kun je alle wedstrijden aan, maar bij de profs zul je snel voelen waar je kwaliteiten liggen."

  Museeuw heeft nog een laatste tip: "Je moet vooral als atleet beter worden en niet gaan fixeren op één koers."

  "Bijzonder dat Theuns Wallays laat winnen in Dwars door Vlaanderen"

  Edward Theuns reed zich twee keer op het podium: de 23-jarige snelle man van Topsport Vlaanderen finishte tweede in Dwars door Vlaanderen achter ploegmaat Jelle Wallays en tweede in de Scheldeprijs achter Alexander Kristoff.

  "Hij was in Dwars door Vlaanderen beter dan Kwiatkowski", stelt Wuyts. "En ook beter dan Wallays, die won", valt Vannieuwkerke in.

  Nuyens vond dat laatste bijzonder: "Want allebei hebben ze de ambitie om naar WorldTour-niveau te gaan, maar toch spelen ze het ploegenspel perfect."

  Vannieuwkerke: "Als die jongens dat kunnen, waarom Van Avermaet en Gilbert dan ook niet op dit moment in hun carrière? Theuns liet Wallays echt winnen. Het was een wanhoopsoffensief van Wallays. Ik vind dat fantastisch."

  "Welk team voor Theuns? Trek of Lotto-Soudal?"

  Het panel heeft zo zijn idee waar Theuns naartoe moet: "Naar een ploeg waar hij nog een kansje krijgt om zich in de finale te manifesteren", denkt Museeuw. "Naar Trek misschien? Gaat hij naar een ploeg als Etixx-Quick Step, dan ben je gedoemd om op kop te rijden."

  Nuyens: "Het is toch een fase waar je door moet. In een grote ploeg moet je het kopmanschap verdienen. Je moet die stappen doorlopen. Als je elke keer bewijst dat je die verantwoordelijkheid aankan, zal je groeien. Maar je moet je carrière zorgvuldig uitstippelen."

  Vannieuwkerke noemt nog een team: "Misschien moet hij naar Lotto-Soudal. Daar heb je niet echt een kopman die erbovenuit steekt. Roelandts heeft het weer niet kunnen bewijzen."