• home
 • video
 • pas verschenen

  Een goeie fles wijn, het temperament van Ludo en Nuyens die blij is dat hij gestopt is

  Kritiek van Michel Wuyts lag aan de basis van de zege van Johan Museeuw in de Amstel Gold Race in 1994, Nick Nuyens was blij dat hij dit jaar geen wielrenner meer was en was diezelfde Nuyens tactisch sterker dan Museeuw? Bekijk enkele leuke fragmenten uit Extra Time Koers.

  Museeuw en Wuyts deelden al plaagstoten uit in 1994:

  In 1994 had Michel Wuyts kritiek op Johan Museeuw na Parijs-Roubaix. "Kritiek doet altijd pijn, dat prikkelt elke renner", zegt Museeuw. En toen kwam de Amstel Gold Race, die Museeuw won.

  • Michel: “Mag ik nog een procentje op die overwinning?”
  • Johan: “Mag een goeie fles wijn ook?”

  "Vier keer gaan praten met Dierckxsens in Roubaix 2001"

  Johan Museeuw gunde zijn ploegmaats ook succes. Zoals in Parijs-Roubaix in 2001. "Ik ben vier keer gaan praten met Ludo Dierckxsens, maar dat is het temperament van Ludo."

  Nuyens: "Blij dat ik er zelf niet bij was in Gent-Wevelgem"

  "De allerbeste Boonen en Cancellara rijden weg van Degenkolb en Kristoff"

  Wat als Boonen en Cancellara er wel bij waren geweest in de kasseiklassiekers? "Als we het moeten doen met de allerbeste Cancellara en de allerbeste Boonen, dan zijn Kristoff en Degenkolb er niet bij. Die rijden weg."

  "We hebben een interessant gegeven gemist: de mix tussen twee generaties (Boonen/Cancellara versus Kristoff/Degenkolb). Wat zou dat gegeven hebben? Het is ongetwijfeld zo dat Boonen en Cancellara in een dalende curve zitten, maar de kruising van die twee curves had ik wel willen zien."

  Koelbloedigheid is een troef in de finale van een koers

  Was Nick Nuyens tactisch sterker dan Johan Museeuw?