• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitrovic: "Eerst mijn werk afmaken bij Anderlecht"

  Aleksandar Mitrovic doet zijn verhaal op een skipiste.

  Aleksandar Mitrovic is niet meteen van plan om Anderlecht te verlaten. Dat vertelt de 20-jarige aanvaller in een gesprek met 11, de voetbalzender van Proximus. "Ik heb hier een prachtig leven en voel me hier thuis. Kampioen worden is mijn prioriteit", klinkt het.

  Aleksandar Mitrovic heeft even tijd nodig gehad om zich aan te passen aan Anderlecht en de Belgische competitie. "Hasi is een zeer belangrijk persoon voor mij", vertelt de Serviër in zijn eigen taal over zijn coach.

  "Nu, maar vooral toen het minder goed draaide, praatte hij met mij. Hij steunde me en liet me spelen, ook al scoorde ik niet."

  In de play-offs is alles nog mogelijk voor Anderlecht. De titelverdediger volgt op drie punten van leider Club Brugge en op een van AA Gent. "Zij zijn onze grootste concurrenten voor het kampioenschap."

  "We moeten naar onszelf kijken, wedstrijden winnen en dan komt alles goed. De strijd is nog niet gestreden."

  En hoe zit het met zijn toekomst? "Die ligt bij Anderlecht. Ik wil eerst mijn werk hier afmaken, mijn doel bereiken en goed spelen. Kampioen worden is mijn prioriteit. Uiteraard is het leuk als grote teams interesse tonen, maar ik heb hier een prachtig leven en voel me hier thuis."

  "De Servische keuken is calorierijk"

  In het gesprek met Aleksandar Mitrovic ging het ook over zijn gevecht tegen de kilo's. "Bij momenten had ik mijn gewicht niet onder controle. De Servische keuken is calorierijk. Als mijn mama kookt, is het niet makkelijk om naar het eten te kijken en er niet aan te komen", lacht Mitrovic.

  Bekijk het interview met Aleksandar Mitrovic