• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker is al voor de medal race zeker van zege

  Evi Van Acker had de wind in de zeilen in Mallorca.

  Evi Van Acker heeft de Princess Sophia Trophy in Palma de Mallorca helemaal naar haar hand gezet. Nog voor de medal race is ze zeker van de eindwinst in de Laser Radial-klasse.

  Evi Van Acker begon aarzelend aan haar zeilweek, maar met met vier overwiningen op een rij, stoomde ze door naar de leiding. Een tweede plaats en een zege op de slotdag bezegelde het lot van de concurrentie.

  "Dit was de beste gold fleet die ik ooit gevaren heb", twitterde een dolgelukkige Van Acker. Emma Plasschaert gaat als zesde de medal race in.

  In de andere zeilonderdelen maakten de Belgen geen al te beste beurt. Wanners Van Laer (Laser Standard) is 29e, Corentin Demanet en Quinten Lauwers (470) staan 33e, Levi Slap en Tom Pelsmaekers (49er) zijn 36e en Good Morgan en Dominique Ampe (Nacra 17) staan 46e.