• home
 • video
 • pas verschenen

  Karel Geraerts moet een DNA-staal afleveren

  "Ik sta recht in mijn schoenen."

  Vandaag zou een uitspraak vallen in de ozon-zaak rond Karel Geraerts, maar de middenvelder van Charleroi moet nog anderhalve maand geduld oefenen. Meer zelfs, Geraerts moet binnen de tien dagen een DNA-staal afleveren bij een Leuvense prof.

  Het Vlaams Dopingtribunaal had twee weken geleden een schorsing van twee jaar geëist tegen Geraerts (33) voor het vermeende gebruik van ozontherapie. Geraerts heeft altijd gezegd dat hij niets mispeuterd heeft, zijn advocaat vroeg de vrijspraak.

  Vandaag zou een uitspraak vallen in de zaak, maar die is er niet gekomen. Omdat Geraerts in het verleden niet ingegaan is op de vraag om een DNA-staal af te leveren, krijgt hij daar nu een laatste kans voor. 

  Het staal moet binnen de tien dagen afgeleverd worden in het lab van een Leuvense professor. Die prof zal dat dan kortsluiten met een hypothetische lijst van mensen, opgesteld op basis van de 101 gebruikte infuussets die in beslag genomen zijn bij dokter Mertens uit Rotselaar.

  Karel Geraerts zegt gerust te zijn in een goeie afloop. "Ik vind het jammer dat deze zaak vandaag niet afgelopen is. Maar goed, ik heb er geen probleem mee om een DNA-staal af te staan, dus zal ik dat doen binnen de tien dagen. Daarna lijkt het me logisch dat de vrijspraak volgt."

  "Eerder heb ik geen staal afgestaan wegens familiale omstandigheden in de kerstperiode en kerstvoetbal. Ook nu is het niet ideaal met PO I voor de deur, maar ik sta recht in mijn schoenen."

  Mevrouw Geraerts op Twitter: