• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "39 kleine helden zorgden voor een attractief spel"

  Michel Wuyts: "Ik zat met open mond te kijken."

  Michel Wuyts heeft genoten van een Gent-Wevelgem die ons nog lang zal heugen. "Maar het was wel op het randje", zegt de Sporza-commentator. Conclusies voor de Ronde en Roubaix wil Wuyts niet verbinden aan deze koers. "Er zijn 10 tot 15 kandidaat-winnaars."

  Michel Wuyts heeft al heel wat meegemaakt in zijn carrière als wielercommentator, maar gisteren moest hij toch ook soms naar zijn woorden zoeken.

  "Ik zat met open mond te kijken naar dingen die ik nog nooit eerder gezien had. Dan valt al snel het woord heroïek. Zoveel wind heb ik nog nooit eerder gezien in de koers."

  "Toch is het al straffer geweest. Ik denk aan de Ronde van 1985 (Vanderaerden), de sneeuweditie van Luik-Bastenaken-Luik met Hinault of de Parijs-Roubaix van Merckx in 1973. Dat was nog andere koek."

  Had de organisatie niet moeten ingrijpen? "Ik vond het op het randje. Als renners gewoon het veld in geblazen worden, dan kun je twijfelen over een normaal verloop. Maar het is meegevallen."

  "Sommige renners, zoals Wiggins (foto), vonden het wel welletjes en zijn eruit gestapt. Anderzijds hebben 39 kleine helden voor een fantastisch attractief spel gezorgd. Van mij mogen de volgende koersen hetzelfde peil hebben."

  "Podiumrijpe Belgen, maar nog geen kampioenen"

  De Belgen moesten zowel in Harelbeke als in Wevelgem vrede nemen met ereplaatsen. "We hebben renners die rijp zijn voor het podium, maar die nog niet de status van kampioen hebben. We moeten er rekening mee houden dat we straks in de Ronde en Roubaix voor de ereplaatsen zullen moeten vechten."

  "De landgenoten mogen ook niet te gek doen. Dat heeft Vanmarcke zondag ondervonden. Hij reed een paar keer het gat dicht, maar daarna was het beste eraf."

  "We krijgen in een Ronde zonder Boonen en Cancellara in ieder geval een open wedstrijd. Het kan alle kanten uit. Ik zie wel 10 à 15 kandidaten op de zege."

  Wuyts: "Heb dit nog nooit eerder gezien"

  Wuyts: "Ronde van Vlaanderen gaat open karakter krijgen"