• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador valt in Catalonië, maar schade valt mee

  Alberto Contador zat snel weer op zijn fiets.

  Alberto Contador is met de schrik vrijgekomen in de Ronde van Catalonië. In de slotfase tuimelde hij tegen de grond, maar meer dan wat schaafwonden hield hij er schijnbaar niet aan over. Omdat de val in de laatste 3 kilometer was, verliest Contador ook geen tijd. Hij blijft derde in de stand.

  Er was geen vuiltje aan de lucht, tot het peloton in de slotfase een rotonde aansneed. Een Colombiaanse renner raakte het achterwiel van Alberto Contador en die kon een val niet meer vermijden.

  "Hij heeft op het eerste gezicht alleen maar wat oppervlakkige schaafwonden aan zijn linkerkant opgelopen", laat zijn team Tinkoff-Saxo weten. "Vooral zijn linkerdij, -been, - arm en -hand zijn gehavend."

  "Alberto wordt verzorgd door de ploegdokter, maar de eerste diagnose is positief. Hij zal de komende uren wel nog voort onderzocht worden."

  Contador kwam door de val met achterstand binnengereden, maar omdat het ongeluk binnen de laatste drie kilometer gebeurde, wordt die tijd hem niet aangerekend. Hij blijft dus derde in de stand, op 7 seconden van Richie Porte.