• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar scoort niet alleen vóór het doel

  Neymar toverde een fabuleus kunstje uit z'n sloffen.

  Wie op zoek is naar nieuwe voetbalkunstjes, bekijkt best eens de filmpjes van Neymar. De Braziliaanse balvirtuoos scoorde op training een onmogelijk doelpunt van achter het doel.

  Brazilië won gisteren een oefenduel tegen Frankrijk met 1-3. Dat Neymar in die wedstrijd zou scoren, stond bijna in de sterren geschreven. Ook op de training voor de wedstrijd  toonde de Braziliaan al dat hij er zin in had.

  Neymar demonstreert zijn uitmuntende techniek door een bal van achter het doel netjes tegen het net te deponeren, alsof het niets is.

  Neymar duikt Braziliaanse top vijf binnen

  Tegen Frankrijk scoorde Neymar zijn 43e doelpunt voor zijn land in 61 wedstrijden. Daarmee komt hij in de stand van beste Braziliaanse schutter aller tijden naast Jairzinho (1966-1974) en Rivellino (1965-1978). Zij hadden wel 101, respectievelijk 120 wedstrijden nodig om aan dat aantal te komen.

  Neymar kan nu jacht maken op de allergrootste namen uit de Braziliaanse voetbalgeschiedenis. Romario (56 doelpunten) is de volgende die Neymar kan voorbijsteken. Om op het podium te komen, moet het dribbelwonder van Barcelona nog voorbij Zico (66), Ronaldo (67) en Pelé (95).