• home
 • video
 • pas verschenen

  Leuven Bears hebben nieuwe coach, maar verliezen Lasisi

  Johnson (links) is de nieuwe coach van Leuven.

  Leuven heeft zijn nieuwe coach voorgesteld. De Canadees Tom Johnson volgt Jurgen Van Meerbeeck op. Het aflopende contract van Van Meerbeeck werd niet verlengd.

  Johnson is geen onbekende in het Belgische basketbal. Als speler passeerde hij in Braine en Bree. Als trainer ging hij via Vilvoorde naar Aalst, waarmee hij naar de hoogste afdeling promoveerde. Daarna volgde een passage bij Luik.

  Johnson werkte ook als scouting consultant en assistant-coach voor OKC Thunder in de NBA. De afgelopen twee jaar was hij actief in de Oostenrijkse eerste klasse.

  Elias Lasisi naar Limburg United

  Volgend seizoen zal de nieuwe coach geen beroep kunnen doen op Elias Lasisi. Lasisi vertrekt na het seizoen naar Limburg United. De 23-jarige Lasisi (1,92m) speelt al drie jaar op het hoogste niveau in België.

  "Elias Lasisi heeft nog heel wat groeimarge en past perfect binnen het systeem en visie van Hubo Limburg United. Hij is gekend om zijn snelheid en atletisch vermogen, heeft een sterke drive naar de basket en staat verdedigend meer dan zijn mannetje."