• home
 • video
 • pas verschenen

  Serry en Vervaeke flink toegetakeld in Catalonië

  Wer pech voor Louis Vervaeke in Spanje.

  Pieter Serry (Etixx-Quick Step) en Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) zijn allebei zwaar gevallen in de derde rit van de Ronde van Catalonië. Serry brak zijn sleutelbeen, Vervaeke blesseerde zich aan zijn pols.

  Louis Vervaeke en Pieter Serry (foto) kwamen allebei ten val in een afdaling. "Murphy slaat weer toe", schrijft het 21-jarige talent Louis Vervaeke op Twitter. "Deze keer ben ik hard gevallen op mijn hand/pols. Mentaal erg zwaar als je in topconditie bent."

  Vervaeke reed nog naar de finish in Girona, maar kon nog moeilijk zijn stuur vasthouden en kwam buiten tijd aan. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij geen breuken opliep, wel een zware kneuzing. Morgen gaat hij naar de dokter in België voor extra onderzoek.

  Vorige maand zat het Vervaeke ook al niet mee in de Ruta del Sol. Toen liep hij in het zuiden van Spanje een hersenschudding op.

  Serry liep wel een breuk op. De 26-jarige knecht brak zijn sleutelbeen. "We zaten in de voorlaatste afdaling van de rit. Ik zat in het wiel van Uran toen plotseling enkele renners voor ons vielen. Rigoberto kon ze ontwijken, maar ik niet. Ik lag bijna onmiddellijk op de grond", doet Serry het verhaal.

  "Ik ben ontgoocheld door mijn sleutelbeenblessure maar gezien de omstandigheden en de snelheid had het veel erger kunnen zijn."