• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck mag zich opmaken voor EK indoor

  Jan Van den Broeck mag naar het EK in Praag.

  De Belgische delegatie voor het EK indoor in Praag heeft er een atleet bij. Jan Van den Broeck heeft in Gent voldaan aan de limiet op de 800 meter. Jonathan Borlée werd vierde op een 500 meter in New York en Anne Zagré eindigde als vijfde in Berlijn.

  Jan Van den Broeck heeft zaterdag zijn ticket geboekt voor het EK indoor in Praag begin maart. Van den Broeck (25) liep in Gent 1'47"79 op de 800 meter en dook zo onder de EK-limiet van 1'48"08.

  Jonathan Borlée is op de Millrose Games in New York vijfde geworden op de 500 meter in 1'00"76. De drie Amerikanen Brycen Spratling, Michael Berry en Bershawn Jackson waren sneller dan onze landgenoot. Met 1'00"06 brak Spratling ook het wereldrecord.

  Anne Zagré heeft een mindere dag achter de rug in Berlijn. Zagré, die zich eind januari al plaatste voor het EK indoor, werd vijfde op de 60 meter horden in Berlijn. Met 8"17 bleef ze 12 honderdste seconde boven haar persoonlijk record.