• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings: "Mijn eerste rondje was te traag"

  Swings (archief) kwam niet in de buurt van de medailles.

  Met zijn beste tijd van het seizoen is Bart Swings op het WK afstanden in Heerenveen niet verder gekomen dan de zevende plaats op de 1.500 meter. Gisteren was Swings al "maar" achtste geworden op de 10 kilometer. "Er is werk aan de winkel", zegt onze landgenoot.

  "Op zich was het niet super, maar ook niet slecht. Mijn start was oké, maar mijn eerste rondje moest sneller. Het verval viel goed mee, maar door die trage start zat ik bij de kruising te ver achter Morrison", verklaart Swings.

  "Ik had twee tiende seconde dichter willen zitten, dat was het probleem en daardoor mis ik de aansluiting met het podium. Nochtans zat het mentaal zeker goed."

  "Ik voelde niets meer van de 10 kilometer van gisteren. Mijn nacht was niet super, maar ik heb in de namiddag een paar uurtjes kunnen slapen. Daar ligt het dus niet aan."

  De professionele omkadering leidt nog niet tot betere tijden. Swings: "De veranderingen in mijn aanpak hebben tijd nodig. Dit is investeren. Op langere termijn zal het beter uitpakken, al is er momenteel zeker werk aan de winkel."

  Morgen krijgt Swings de 5 kilometer op zijn bord. Wat verwacht hij? "Ik wil gewoon een goeie rit rijden. Die afstand is dit seizoen nog niet super gegaan, ik moet vertrouwen opdoen voor het WK allround. Dan zien we wel hoe ver we komen."

  "Bart hoort momenteel op deze plek thuis"

  "Dit is de plek waar Bart momenteel thuishoort", zegt zijn trainer Rutger Tijssen. "Hij deed wat hij moest doen. Wat je kon zien is dat hij kracht miste in het begin."