• home
 • video
 • pas verschenen

  François De Keersmaecker blijft aan als voorzitter van de KBVB

  Voorzitter François De Keersmaecker blijft lachen.

  Vanmiddag heeft François De Keersmaecker in een heftige vergadering aan het Uitvoerend Comité tekst en uitleg gegeven over het ontslag en de vergoeding van CEO Steven Martens. Er kwam geen vertrouwensstemming aan te pas, waardoor De Keersmaecker al zeker tot juni gewoon aanblijft als voorzitter. Overigens vallen na het vertrek van Martens nog meer lijken uit de kast.

  Op de voetbalbond moest François De Keersmaecker vandaag zowel de Raad van Bestuur als het Uitvoerend Comité trotseren. Het gespreksonderwerp: het ontslag van CEO Steven Martens.

  De topman stapte begin deze week op na aanhoudende kritiek op zijn financiële beheer, maar kreeg wel nog een flinke ontslagvergoeding mee in zijn koffer.

  Nu lijkt de voetbalbond nog meer rode cijfers te moeten schrijven dan eerst gedacht. Want vandaag is de toestand nog erger gebleken dan werd aangenomen.

  Zo zijn er bewijzen opgedoken van oneigenlijk gebruik van VISA-kaarten door het management en viel deze week nog een extra factuur van verzendingskosten naar Brazilië van liefst 110.000 euro in de bus.

  De Keersmaecker blijft voorzitter

  Het nieuws over de nieuwe factuur en de VISA-kaarten heeft alvast geen directe gevolgen voor François De Keersmaecker. Hij blijft zeker tot het einde van zijn mandaat aan als voorzitter. Op het Uitvoerend Comité, dat als enige bevoegd is om de voorzitter de laan uit te sturen, ging het er wel heftig aan toe, maar is er geen vertrouwensstemming over zijn functie geweest.

  Wat wel verandert, is dat de voetbalbond vanaf nu tijdelijk geleid zal worden door vier directeurs (financieel directeur Borgions, directeur marketing en events Van Doorslaer, sporttechnisch directeur Allaerts en communicatie- en businessdirecteur Madou) en dat onder supervisie van Gerard Linard van de Waalse Vleugel. Er komt ook een nieuwe interne audit over de nieuwe factuur en de VISA-kaarten.