• home
 • video
 • pas verschenen

  Monsterscore in het Belgische rugby: 356-3

  De spelers van Kituro kregen vrije doorgang van Zinnik.

  In de hoogste klasse van het rugby heeft Royal Kituro Schaarbeek verschroeiend uitgehaald tegen Zinnik. Het werd maar liefst 356-3. De bezoekers tekenen wel beroep aan tegen het resultaat omdat de ref meer dan een uur te laat was en een aantal spelers van hun club al vertrokken waren.

  Rugbyfans zullen raar opgekeken hebben dit weekend bij de uitslag van de wedstrijd tussen Royal Kituro Schaarbeek en Zinnik in de hoogste klasse van het rugby. De thuisploeg verpletterde de tegenstand met maar liefst 356-3, een wereldrecord.

  Aan de overwinning zat wel een serieus reukje. Omdat de scheidsrechter niet was komen opdagen, werd in allerijl een nieuwe ref opgetrommeld. Met anderhalf uur vertraging kon de wedstrijd worden aangevat, maar toen waren de coach en enkele spelers van Zinnik al vertrokken.

  De spelers die wel het veld opkwamen om een forfaitscore te vermijden, waren niet te spreken over de beslissing om toch te spelen. Zij lieten de thuisploeg begaan, waardoor die maar liefst 56 keer met de bal over de eindlijn kon lopen.

  Intussen heeft Zinnik ook protest aangetekend tegen de recorduitslag bij de Belgische rugbybond. Volgens hen kon de wedstrijd niet in optimale omstandigheden worden gespeeld omdat de scheidsrechter afwezig was. Ze vragen om de eindstand te schrappen.

  Opmerkelijk detail: een week eerder versloeg Zinnik de rivalen uit Schaarbeek wel in de Belgische rugbybeker met 18-31.