• home
 • video
 • pas verschenen

  De Keersmaecker: "Ik ben niet van plan om op te stappen"

  De Keersmaecker: "Vrijdag geef ik toelichting aan de pers."

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is niet echt happig om te reageren op het vertrek van Steven Martens bij de KBVB. Bij Sporza en Het Nieuwsblad reageerde De Keersmaecker kort. "Ik kan de bond niet achterlaten nu we geen CEO hebben."

  Toen Steven Martens maandag zijn vertrek als CEO van de bond aankondigde, leek het offer gemaakt te zijn om de rust te laten terugkeren.

  Maar dat offer ging blijkbaar gepaard met een flinke oprotpremie en dat schoot opnieuw bij velen in het verkeerde keelgat. En er kwamen vragen over de rol van bondsvoorzitter François De Keersmaecker in de heisa.

  Vrijdag kan de bondsvoorzitter daarover aan de tand gevoeld worden, want dan staat er een Raad van Bestuur en een Uitvoerend Comité op het menu.

  De Keersmaecker hulde zich tot nu in stilzwijgen, maar Sporza en Het Nieuwsblad kregen hem toch even aan de telefoon voor een korte reactie. "Ik wil nu nog niet inhoudelijk reageren", vertelt De Keersmaecker.

  "Ik wil vrijdag eerst de mensen van de Raad van Bestuur en daarna de leden van het Uitvoerend Comité inlichten over de situatie. Dan zal de waarheid aan het licht komen en vertel ik alles wat er is gebeurd. Daarna leg ik een officiële verklaring af."

  "Wat er nu allemaal wordt rondgestrooid, komt hard aan. Maar ik ben niet van plan om op te stappen, dat zeker niet. Ik kan de bond niet achterlaten nu we geen CEO hebben. Meer wil ik niet zeggen."