• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin: "Ooit de top 10 halen is een droom"

  David Goffin begint vannacht vol vertrouwen aan de Australian Open. "Ik bewijs stilaan dat ik het topniveau aankan", zegt het 20e reekshoofd in Melbourne. Goffin opent tegen de Amerikaan Michael Russell. "Het is nooit makkelijk tegen een kwalificatiespeler."

  Vorig jaar was David Goffin er niet bij in Melbourne door een blessure. Hij stond toen niet in de top 100 en zat vol twijfels. Eén jaar later is Goffin topfit en één van de 32 reekshoofden op de Australian Open.

  "Ik voel me goed op dit moment, ik heb veel vertrouwen", zegt Goffin aan Inge Van Meensel. Goffin treft de kwalificatiespeler Michael Russell in de eerste ronde.

  "Als reekshoofd vermijd ik de toppers in de eerste ronde, maar het is nooit makkelijk tegen een kwalificatiespeler, want die heeft al drie wedstrijden in de benen en is klaar om voluit te gaan."

  Coach Van Cleemput: "David moet eerst bevestigen"

  Na een steile opmars de afgelopen maanden kan Goffin, nummer 22 op de ATP-ranking, de komende maanden misschien op de poort van de top 10 kloppen. "Ik bewijs stilaan dat ik het topniveau aankan."

  "Tegen Ferrer (ATP-10) verloor ik nipt en Raonic (ATP-8) heb ik al geklopt. Het is een droom om ooit de top 10 te halen. Als dat zou lukken, dan is het super. Lukt het niet, dan heb ik niet de kwaliteiten of ben ik niet geslaagd in mijn opzet."

  Thierry Van Cleemput, de coach van Goffin, tempert de verwachtingen. "David moet nog leren omgaan met zijn nieuwe status."

  "De top 10 is zeker geen doel op zich. Hij moet eerst bevestigen en zorgen dat hij ook volgend jaar reekshoofd is. Hoe moet daar nog mee leren omgaan. Hoe hij dat zal doen, zal de toekomst uitwijzen."