• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tour keert in 2016 terug naar Andorra

  ASO-baas Christian Prud'homme maakte het nieuws vandaag bekend.

  De Ronde van Frankrijk van dit jaar is nog niet gereden, maar beetje bij beetje wordt al duidelijk over welke wegen de renners in de Tour van 2016 zullen worden gestuurd. Tourorganisator ASO heeft bekendgemaakt dat de caravaan volgend jaar drie dagen zijn tenten opslaat in Andorra.

  Begin december 2014 hadden de organisatoren van de Tour al laten weten dat de 103e editie van de Tour op 2 juli 2016 in Mont-Saint-Michel start, het schiereiland aan de westkust van het land. Vanuit Mont-Saint-Michel gaat het met een rit in lijn over 188 kilometer naar Utah Beach, aan de kusten van Normandië.

  Vandaag maakte ASO bekend dat de Tour ook drie dagen door Andorra rijdt, de dwerstaat in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Het is van 2009 geleden dat de Ronde van Frankrijk de dwergstaat aandoet. Andorra, dat de Tour ook in 1964, 1993 en 1997 over de vloer kreeg, krijgt de finish van een etappe, de rustdag en de start van de daaropvolgende rit.

  Het definitieve parcours van de Tour 2016 wordt op 20 oktober 2015 voorgesteld in de Franse hoofdstad Parijs.