• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  AA Gent: "Ernstige verliezen door faillissement Masita"

  AA Gent zoekt een nieuwe truitjesleverancier.

  AA Gent moet op zoek naar een nieuwe kledijsponsor na het faillissement van Masita. De fanshop van de club is intussen ook gesloten. Gent reageert verontwaardigd en gaat snel op zoek naar een nieuwe truitjesleverancier.

  Masita, een Nederlandse fabrikant van sportkledij, legde eind vorig jaar de boeken neer. Naast AA Gent leverde Masita onder meer truitjes aan een rist Nederlandse clubs, zoals Groningen, MVV, Roda JC, Willem II en VVV Venlo.

  Het faillissement van Masita heeft intussen ook gevolgen voor de fanshop van AA Gent, die sinds enkele dagen gesloten is. Gent reageert verontwaardigd. "Wij zijn net als de supporters kwaad en ontgoocheld", laat AA Gent weten via zijn website.

  "De fanshop werd niet uitgebaat door AA Gent, maar door Masita. Zij verkochten de truitjes in de winkel voor eigen rekening en de opbrengsten van de kledijverkoop kwam ook uitsluitend aan Masita toe. Wij vertrouwden op een goede dienstverlening naar onze supporters toe."

  "Door het faillissement van Masita moet ook AA Gent ernstige verliezen incasseren. Van de beloofde sponsoring is weinig of niets in huis gekomen en enkele van onze jeugdteams kunnen niet op de bestelde kledij rekenen. We hebben ondertussen al contact gelegd met een nieuwe kledijsponsor."