• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Everton gewipt in FA Cup ondanks twee Belgische goals

  Romelu Lukaku brengt hulde aan Junior Malanda.

  Everton heeft zich niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup. Het verloor bij West Ham na penalty's. Romelu Lukaku beleefde een emotioneel moment na zijn doelpunt, dat hij opdroeg aan zijn verongelukte vriend Junior Malanda.

  De heenwedstrijd in Liverpool was op een 1-1-gelijkspel geëindigd en dus moesten West Ham en Everton het nog eens over doen. Bij de bezoekers begon Kevin Mirallas op de bank, maar Romelu Lukaku stond wel aan de aftrap.

  De partij barstte pas los na de thee, toen Valencia de score opende voor de thuisploeg. West Ham hield zijn voorsprong lange tijd vast, maar invaller Kevin Mirallas deed de wedstrijd kantelen. Tien minuten voor tijd borstelde hij een vrijschop vanuit een scherpe hoek in de kruising, goed voor verlengingen.

  Daarin speelde Mirallas opnieuw een belangrijke rol. Na een geweldige dribbel schotelde hij zijn maatje Lukaku de 1-2 voor. De aanvaller vierde zijn doelpunt door naar de hemel te wijzen, een eerbetoon aan zijn verongelukte vriend Junior Malanda.

  West Ham zette in de tweede verlenging alles op alles en dat loonde. Invaller Cole zorgde voor de 2-2. Lukaku had vervolgens nog een prima kans om de match te beslissen, maar zijn schot ging voorlangs.

  In de bloedstollende strafschoppenserie deden de Belgen hun job, Naismith (Everton) en Downing (West Ham) misten wel. Bij 8-8 ramde Everton-keeper Robles zijn penalty op de deklat, zijn collega Adrian maakte het vervolgens af.

  West Ham - Everton 2-2 (9-8 n.p.)

  Doelpunten: 51' Valencia 1-0, 82- Mirallas 1-1, 97' Lukaku 1-2, 113' Cole 2-2

  Rode kaart: 56' McGeady (Everton)