• home
 • video
 • pas verschenen

  Manager De Bruyne: "Kevin stond te trillen op zijn benen"

  De laatste foto van De Bruyne en Malanda samen, vrijdag op training.

  De dood van Junior Malanda heeft voor een schokgolf gezorgd. Zijn club Wolfsburg reageert met ongeloof, ploegmaat Kevin De Bruyne vernam het nieuws van zijn manager. "Junior was Kevins beste vriend in Wolfsburg", zegt Patrick De Koster.

  Klaus Allofs, sportief directeur bij Wolfsburg, spreekt zijn ongeloof uit op de website van de club. "We zijn allemaal in shock, hier zijn geen woorden voor", zegt Allofs.

  "We kunnen het nog altijd niet geloven dat Junior niet meer onder ons is. We hielden allemaal van Junior. Hij was een geweldige speler die nog aan de start van zijn ontwikkeling stond. In deze moeilijke momenten gaan onze gedachten uit naar zijn familie en vrienden."

  Wolfsburg zou normaal zaterdagavond op het vliegtuig stappen naar Zuid-Afrika, maar die vlucht werd na het tragische ongeluk van Malanda geannuleerd.

  "Kevin heeft me verteld dat hij net als de meeste ploegmaats hoopt dat de stage niet doorgaat", zegt Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne. "De spelers willen graag een laatste eerbetoon brengen aan Malanda op de begrafenis."

  De Koster had ook de zware taak om De Bruyne in te lichten over het ongeval. "Hij had er al iets over opgevangen, maar wist nog niet dat Junior overleden was. Ik heb hem het tragische nieuws moeten melden. Kevin stond te trillen op zijn benen."

  "Junior was een van Kevins beste vrienden, in Wolfsburg misschien wel zijn beste vriend. Ze trokken heel vaak samen op. Het slechte nieuws is heel hard aangekomen bij Kevin."

  Wolfsburg-fans komen samen aan het stadion:

  Wolfsburg en Kevin De Bruyne reageren op Twitter: