• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lampard had nooit een contract getekend in New York"

  Het verblijf van Lampard bij City lokt veel reacties uit.

  Het langere verblijf van Frank Lampard bij Manchester City zet heel wat kwaad bloed. Niet alleen bij de fans van Chelsea, zijn ex-club, maar ook bij die van New York City FC, waar Lampard normaal had moeten spelen. De speler heeft zelf meer toelichting gegeven bij de opvallende constructie.

  Begin juni 2014 liet Frank Lampard weten dat hij na 13 jaar afscheid zou nemen van Chelsea. Een goeie maand later kondigde New York City FC met veel toeters en bellen aan dat het Frank Lampard naar de VS had kunnen halen. "Hij heeft getekend voor twee seizoenen", klonk het toen.

  Maar begin augustus kwam er verrassend nieuws voor de Lampard-fans in de VS en Engeland: Lampard werd uitgeleend aan Manchester City. Oorspronkelijk zou het om een periode van enkele maanden gaan, maar zijn verbintenis werd onlangs verlengd tot het einde van dit seizoen.

  De fans van Chelsea (een rivaal van City) en New York City FC voelen zich bedrogen, maar Lampard heeft meer uitleg gegeven over de controverse. Hij werd bijgestaan door de City Football Group (CFC), het orgaan dat eigenaar is van Manchester City én New York City FC.

  "Frank heeft nooit een contract getekend bij New York City FC", meldt CFC. "Hij heeft alleen bij ons een akkoord gesloten dat hij voor de Amerikaanse club zou spelen. Maar het was een grote fout van New York City FC om te communiceren dat Lampard er vanaf 1 augustus effectief zou spelen."

  "Ik heb na mijn vertrek bij Chelsea aangegeven dat ik vanaf 1 januari 2015 voor twee seizoenen in New York zou spelen", legt Lampard zelf uit. "Maar in die tussenperiode kon ik bij City mijn conditie onderhouden, om zo met een goeie vorm naar de VS te gaan."

  "Deze periode is door City verlengd en vanaf het einde van het Engelse voetbalseizoen zal ik in de VS gaan spelen", zei Lampard. "Er zijn de jongste weken veel leugens geschreven, maar ik kijk ernaar uit om in New York te voetballen."