• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbergh: "Hopelijk dit jaar eens een podiumplaats of zege"

  Stijn Vandenbergh strandde vorig jaar op de vierde plaats in de Ronde.

  Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step) reed vorig jaar sterk in de voorjaarsklassiekers en wil nu eens op een podiumplaats mikken. "Maar ik wil me niet in een hoofdrol smijten", zegt hij. Ook Julien Vermote is tevreden met zijn rol als meester-helper. "Ik kan voor elke kopman van dienst zijn."

  Stijn Vandenbergh toonde zich vorig seizoen heel regelmatig in het voorjaar en kon een sterke Ronde van Vlaanderen net niet met een podiumplaats bekronen. "Ik heb voldoening gehaald uit mijn voorjaar, maar er was geen uitschieter of podiumplaats", zegt hij.

  "De reden daarvoor? Er komt wel wat geluk bij kijken, maar ik moet ook aan mijn sprint werken. Hopelijk eindig ik dit jaar dan niet op de vierde plaats, maar haal ik eens een derde, tweede of misschien wel eerste plaats."

  Maar Vandenbergh heeft er geen probleem mee dat Boonen en Terpstra voorrang krijgen. "We hebben een heel sterke Quick Step-ploeg, dus ik begrijp de ploegtactiek. Ik wil me ook niet in de hoofdrol smijten, want ik voel me goed als meester-helper. Als kopman loop je nerveuzer en nu voel ik die druk niet."

  "Ook dit jaar zijn de voorjaarskoersen het hoofddoel. Ik voel me goed bij de ploeg. De ploeg wordt internationaler, maar het is nog steeds een goede mix met enkele Belgen. Lampaert is er ook bijgekomen en dat is een goede aanwinst."

  Vermote: "Ik schik me perfect in rol van meester-helper"

  Een gelijkaardig geluid is te horen bij Julien Vermote. De renner voelt zich volledig thuis bij Etixx-Quick Step. "Ik voel dat ik stap voor stap mijn plaats afdwing in deze ploeg en ook respect krijg. De goede groepssfeer is de sterkte van onze ploeg", zegt Vermote.

  "Je moet altijd wat ambitie hebben, maar ik schik me perfect in mijn rol als meester-helper. Ik wil ervaring opdoen en wanneer de kans zich voordoet een prijsje rijden. Mijn sterkte is dat ik elke kopman van dienst kan zijn. Zowel met Uran, als Cavendish en Boonen heb ik al goede wedstrijden gereden."