• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronde van Frankrijk weer op Duitse openbare televisie

  De Duitsers (foto: Marcel Kittel) rijden de laatste jaren een sterke Tour.

  Goed nieuws voor de Duitse wielerfans: zij kunnen vanaf dit jaar André Greipel, Marcel Kittel en Tony Martin weer live aan het werk zien op de openbare televisie. De ARD zendt de Ronde van Frankrijk weer rechtstreeks uit.

  De Duitse renners doen het de laatste jaren weer goed in de Tour, maar dat kregen onze oosterburen niet live te zien op de openbare omroep. Wegens de dopingproblematiek beslisten de ARD en de ZDF de voorbije drie jaar de Tour links te laten liggen.

  Nu heeft de ARD weer een akkoord met Tourorganisator ASO over de uitzendrechten in 2015 en 2016.

  "ARD is een belangrijke speler op de markt en hun terugkeer is een goede zaak voor ons, de Tour en het wielrennen in het algemeen", reageert een opgetogen Tourbaas Christian Prudhomme.

  "Er zijn heel wat inspanningen geleverd in de strijd tegen doping. Bovendien hebben de Duitsers de voorbije drie jaar liefst 16 etappes gewonnen. Ze beschikken over uitstekende sprinters en daarnaast staat er een heel beloftevolle generatie klaar."