• home
 • video
 • pas verschenen

  Parijs-Roubaix is laatste doel op de weg van Wiggins

  Bradley Wiggins werd in 2014 9e in Parijs-Roubaix.

  Bradley Wiggins breit nog even een vervolg aan zijn carrière op de weg. De wereldkampioen tijdrijden heeft zijn contract bij Team Sky verlengd tot en met Parijs-Roubaix van dit voorjaar. Daarna zal Wiggins zijn focus leggen op de Spelen in Brazilië.

  Team Sky werd in 2010 opgericht, met onder meer Sir Bradley Wiggins als uithangbord. Zijn grootste succes op de weg kende Wiggins in 2012: als eerste Brit won hij toen de Ronde van Frankrijk.

  Wiggins, die een verleden heeft op de piste, liet eerder al verstaan dat hij droomt van een terugkeer naar zijn oude liefde. De Brit, die in september nog wereldkampioen tijdrijden werd, zet alles op de piste voor de Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

  Maar voor het zover is, wil Wiggins voor een mooi einde van zijn wegcarrière zorgen. Tot april 2015 blijft hij daarom in loondienst van Team Sky. Parijs-Roubaix, op 12 april op het programma, wordt wellicht zijn laatste wegkoers.

  "Parijs-Roubaix is een speciale wedstrijd. Ik ben vastberaden om er nog eens alles te geven en om beter te doen dan mijn 9e plaats in 2014", zegt Wiggins. "Daarna zal ik me volledig focussen op de Spelen van 2016."