• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan: "Club zal ook zonder mij blijven winnen"

  Mathew Ryan: "Mijn vervanger zal het goed doen."

  In januari moet Club Brugge het zien te rooien zonder doelman Mathew Ryan. Vladan Kujovic of Sokratis Dioudis moeten Ryan tijdens de Azië Cup vervangen. "Club hoeft weinig angst te hebben, mijn vervanger zal het goed doen", zegt de Brugse sterkhouder.

  Club Brugge moet het in januari wellicht zonder doelman Mathew Ryan doen. De Australische keeper hoopt met zijn land de Azië Cup te winnen in eigen land en kan zo vier matchen met Club missen.

  "Ik weet dat Club mij liever zou houden, maar zelf hoop ik pas in februari terug te keren", zegt Ryan in de Mediahuis-kranten. Dat zou betekenen dat Australië minstens de finale van de Azië Cup haalt.

  Australië speelt vanaf 9 januari zijn groepswedstrijden tegen Koeweit, Oman en Zuid-Korea. De finale staat op 31 januari op het programma. "Ik voel veel steun vanuit de club, iedereen weet dat dit belangrijk is voor mij."

  "De Azië Cup is van groot belang voor Australië. We zijn het organiserende land, de aandacht én de druk van de fans zal dus enorm zijn. Iedereen verwacht trouwens dat we zullen winnen, we hebben geen keuze."

  "Mijn vervanger zal het goed doen"

  Ryan was met zijn reddingen dit seizoen enorm belangrijk voor Club Brugge, zowel in de competitie, als in de Europa League. Met Vladan Kujovic, net hersteld van een niertumor, of Sokratis Dioudis in zijn plaats boet Club aan kwaliteit in.

  "Toch denk ik dat Club weinig angst hoeft te hebben", zegt Ryan. "Op training is Vladan weer helemaal de oude en ook Sokratis maakt een goeie indruk."

  "Hij werkt hard, heeft een goeie mentaliteit en haalt tijdens de trainingen een hoog niveau. Ik ben er zeker van dat mijn vervanger het goed zal doen en druk zal zetten op mij. Club zal ook zonder mij blijven winnen."